PROJECTEN

Projecten die we met advies en financieel hebben gesteund.

2017

Teenager Project – Mathabatha (Limpopo)

Voor de vele teenagers die in armoede opgroeien in dit uitgestrekte en rurale gebied, en voor wie de toekomst er vaak niet positief uitziet, wordt maandelijks op zaterdag een programma georganiseerd.
Daar komen niet alleen serieuze onderwerpen aan bod, maar er wordt ook plezier gemaakt en gegeten, en de teenagers kunnen weer gewoon even teenager zijn.

Masisizane Crèche – Emondlo Vryheid (KwaZulu-Natal)

Veel jonge kinderen en baby’s worden hier dagelijks opgevangen. Ze krijgen eten, aandacht en leren spelenderwijs. Met hulp van Izingane is hier een watertank geplaatst en kan een begin worden gemaakt met het verbouwen van eigen groente. Ook worden dankzij Izingane matrasjes gekocht, zodat de kinderen in de koude winter niet op de grond hoeven te slapen.

Sgedlane Settlement (KwaZulu-Natal)

De leefomstandigheden zijn hier schrijnend. Geen drinkwater – alleen water dat uit de vervuilde rivier wordt gehaald – armoede, grote werkeloosheid, ziekte. Heel veel kinderen gaan niet naar school: die is te ver weg en er is nauwelijks geld voor transport. Izingane hielp een plan van aanpak maken en zorgt er onder andere voor dat een grote 10.000 liter watertank wordt geplaatst (en maandelijks bijgevuld) en goten worden aangelegd om het regenwater op te vangen.

2016 en 2017

Nourish Crèche – Sigagule (Limpopo)

In een omgebouwde container is een crèche geopend. Dagelijks worden hier 20 kleine kinderen opgevangen. Zij krijgen meerdere maaltijden en leren spelenderwijs. De crèche-juf en de vrijwilligers kregen een week training in Early Child Developing, maar ook in zelf speelgoed maken.

 

Ntlhokomelle Mama Maria Project – Atteridgeville (Gauteng)

Dagelijkse opvang van tientallen weeskinderen. Naast hulp met huiswerk krijgen de kinderen hier liefde en aandacht, elke dag een gezonde sandwich en twee maal per week een warme maaltijd. Izingane zorgt ook voor een kleine vergoeding voor de twee vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor het project.

Nourish After School Program – Sigagule (Limpopo)

Dagelijkse maaltijd voor de kinderen in het naschoolse programma. Elektriciteit doorgetrokken naar een bescheiden bibliotheek, waar kinderen na schooltijd komen om o.a. Engels te leren.

Toy Library Msobotsheni – Weenen (Kwazulu-Natal)

Naschoolse opvang voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. Hier maken ze huiswerk, doen spelletjes en krijgen een gezonde sandwich voordat zij naar huis gaan. Op de zaterdagen wordt een speciaal programma georganiseerd voor teenagers, om deze kwetsbare groep nog beter te begeleiden, te volgen en te helpen.

13

2016

Olievenhoutbosch – Centre for disabled children/Preschool (Gauteng)

Aanschaf van tafels en stoelen voor de kleuterschool en zachte ligmatten voor gehandicapte kinderen. Teachers en vrijwilligers ontvingen een week training, o.a. in het stimuleren van gehandicapte kinderen en in zelf speelgoed maken.

Khulakahle Crèche – Nseleni (KwaZulu-Natal)

Introductiecursus in Early Child Developing en begeleiding van de teacher, zodat zij de kinderen zelfverzekerd en nog beter kan begeleiden. Het project is verder gesteund met tafels, stoelen, lesmateriaal en spellen. Daarnaast financiert Izingane een dagelijkse gezonde sandwich en vruchtensap, zodat de kinderen niet met honger naar huis hoeven te gaan.

4

Teenager Program Syiabathana – Matimatolo (KwaZulu-Natal)

Speciaal programma op zaterdag, voor teenagers. Het programma is erop gericht naar hen te luisteren en hen te motiveren, maar de focus ligt ook op sport en spel. Daarbij financiert Izingane ook de maaltijden.

Teenager Program  – Qwaqwa (Freestate)

Ruim 100 teenagers hebben deelgenomen aan een minikamp (met overnachting), waar voorlichting werd gegeven over aids, hygiëne en sociale omgang, maar waar zeker ook tijd was voor vrolijkheid.

Lenyenye Project (Mpumalanga)

Een negental kinderen kon niet naar school, omdat ze geen (verplicht) schooluniform hadden. Izingane zorgde voor een uniform, trainingspak, schoenen en een rugzak voor elk kind.

The Baracks – Greytown (KwaZulu-Natal)

Noodhulp voor droogteprobleem. Aanschaf van een grote, tweede watertank voor dit centrum waar dagelijks ruim 100 kinderen worden opgevangen.

3

Gesponsorde pallet (KwaZulu-Natal)

In samenwerking met Koeka (babykleding), PakkettenFabriek, VS Logistics en Yunit is een pallet baby/kinderkleding, dekens en truien gestuurd aan twee kinderprojecten in KwaZulu-Natal.

Mobile Toy Library – Umvoti (KwaZulu-Natal)

Aanschaf nieuw spelmateriaal en boeken om de kinderen nog meer te stimuleren. Ook zorgde Izingane voor stoelen en een grote tafel, speciaal voor de oudere kinderen die na schooltijd komen, zodat zij hier hun huiswerk kunnen maken en spelletjes kunnen spelen.

1

Mbuba Project – (KwaZulu-Natal)

Een zwakke, zieke Granny zorgt voor haar kleinkinderen. Izingane steunde haar met de aanschaf van schooluniformen, warme dekens en kleding.

Sizani Abampofu Project (Mpumalanga)

Maandelijkse voedselhulp voor Gogo en haar negen jonge kleinkinderen die leven in extreme armoede.

Schermafbeelding 2017-06-27 om 10.11.59

Malomanya Care Centre (Limpopo)

Door de aanschaf van een fornuis, keukengerei, borden en bekers, kan in het drop-in centrum nu een warme maaltijd worden bereid en verstrekt aan de meest kwetsbare kinderen. Bovendien is een watertank van 2.500 liter geplaatst, zodat ook gestart kan worden met de aanleg van een groentetuin.