Exemple

Olievenhoutbosch Centre for Disabled, Preschool en Primary school

Gezonde kinderen zitten hier samen met (verstandelijk) gehandicapte kinderen in klasjes, in totaal zo’n 180 kinderen. Naast goede scholing krijgen de kinderen ontbijt (pap) en een gezonde warme lunch. Want thuis is er geen of nauwelijks eten, en al helemaal geen gezond eten. Een aantal kinderen heeft zware medicatie die niet goed valt als daarbij niet wordt gegeten, en dat is zichtbaar. En zo ontstond het plan voor een Soup Kitchen, waarbij de meest kwetsbare kinderen driemaal in de week na school wat eten kunnen meenemen naar huis. Een warme, uitgebalanceerde maaltijd en voldoende om ook eventuele broertjes en zusjes mee te laten eten. We hebben uiteraard gecheckt of dit tot afgunst kan leiden bij kinderen die buiten het programma vallen, maar dat blijkt in Zuid-Afrika geen probleem. Het wordt ze gegund, omdat men kan zien dat juist deze kinderen het nodig hebben. Een van onze sponsors was bereid financiële steun te bieden en konden we op 15 juni. starten!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email