Exemple

Vrijwilliger Willemijn van Daal bij Nourish in Sigagule

In mei 2019 ben ik via Izingane bij Nourish in Sigagule bij Hoespruit naast het Kruger Park aangekomen voor een maand vrijwilligerswerk. Nourish is een  ‘eco-village, op een groot stuk land waar op een holistische manier wordt gewerkt. Er vinden allerlei initiatieven plaats o.a. een crèche, naschoolse opvang, de ‘grannies’ kitchen waar oudere vrouwen uit het dorp koken voor de kinderen, een grote moestuin. Vanaf het eerste moment was ik gegrepen door de passie waarmee de oprichter Sarah Bergs en haar team het project runnen en de open armen waarmee ik werd ontvangen. Nourish zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen de kans krijgen om zich zelf te ontwikkelen. Het werd snel duidelijk waarom deze projecten nodig zijn.

De kinderen hebben een plek nodig om ongestoord te kunnen spelen, te leren, de kansen die ze krijgen te benutten o.a.  om in Kruger Park te komen om de dieren te zien, maar ook voor de extra maaltijd die Nourish ze biedt. Tijdens mijn verblijf heb ik voornamelijk de rapportering en administratie op een hoger peil en in kaart kunnen brengen. Daarnaast draaide ik mee in de dagelijkse aansturing van het project. Een maand lijkt te kort en deze is voorbij gevlogen. Maar de betrokkenheid van Sarah en haar team en de sfeer die er heerst op Nourish heeft een speciale plek in mijn hart gekregen. Ik kan niet wachten om (liefst zo snel mogelijk) weer terug te gaan!

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email